Skip to content

18.04-19.04 ON TARNEVÕIMALUSTES MUUDATUSED! VABANDAME!

Ao Yun

Ao Yun

Tippklassi vein Hiinast, mis ajab kogenud pimetestijad segadusse.

Sorteeri

Hind

Ao Yun

No products were found matching your selection.

Ao Yun


Tippklassi vein Hiinast, mis ajab kogenud pimetestijad segadusse.

 

Idee alustada veini tootmist Hiinas hakkas Moët Hennessy grupi juhatuses idanema 2000. alguses. Kuigi mõte tundus pisut hullumeelne, asus Austraalia veinimeister ja teadlane Tony Jordan 2008. aastal otsima Hiinas paika, kus oleksid eeldused tippkvaliteediga veini tootmiseks.

 

Pärast neli aastat kestnud maa läbikammimist ja tõdemist, et 99% riigi pindalast ei anna lootust eesmärgiks seatud kvaliteediga veini valmistamiseks, leiti otsitav ootamatult 2200–2600 meetri kõrgusel Himaalaja mäestikus, Edela-Hiinas Yunnani provintsis.

 

Mekongi jõe mõlemale kaldale jäävas Ao Yuni orus olid nelja küla elanikud 2000. aastal istutanud 14 hektarile Cabernet Sauvignon ja Cabernet Franc viinapuid. Maastiku reljeefist tingituna on viinapuud istutatud väikestele põllulapikestele, millest igaühel valitseb teistest pisut erinev mikrokliima ja pinnas. Veinimeistriks kutsuti Maxence Dulou, kel rahvusvahelist veini tegemise kogemust üle kümne aasta, ja 2013. aasta saagist sündis esimene Ao Yun vein.

 

Nüüd katab viinamägi üle 20 hektari ja koosneb 314 põllulapist. Iga põlluke on vastavalt looduslikele tingimustele omakorda jaotatud – kokku 900 maatükki, millest igaüht majandatakse eraldi. Saaki korjatakse mitu korda, et iga kobar jõuaks korjaja korvi just kõige õigemas küpsusastmes.

 

MIKS AO YUN?


Vein pilvedest
Kvaliteetvein Himaalaja mäestikust. Nime Ao Yun võib mandariini keelest tõlkida kui „ränneldes pealpool pilvi”.

 

Tugev kohalik taust
Hiina talupojatarkuse ja Euroopa veinitootmise traditsiooni koostöös sünnib Ao Yun üsna seikluslikult: Hiina mägedes pole korralikke teid ega stabiilset elektrit ja tuleb arvestada, et teatud hetkel võib kogu tööjõud olla mägedes tervendavat reishi-seent otsimas.

 

Puhas käsitöö
Seda luksusveini toodetakse viinamäel, kus pinnast pole iial tallanud ükski traktor ja kus iga viinamarjakobar korjatakse käsitsi.

Võta meiega ühendust