Skip to content
Krug

Krug

Šampanja, mis sündis unistusest. Joseph Krug mõistis ammu enne teisi, et iga šampanja olemus peab olema nauding.

Sorteeri

Hind

Saadavus

Bränd

Krug

Krug

Šampanja, mis sündis unistusest. Joseph Krug mõistis ammu enne teisi, et iga šampanja olemus peab olema nauding.

 

Enam kui 170 aastat tagasi tegi Joseph Krug riskantse sammu. Ta hülgas eduka karjääri kaupmehena ning julges sammuda oma unistuse poole. Selleks unistuseks oli luua igal aastal perfektne šampanja, mille kvaliteeti ei mõjutaks ilmastikutingimused.

 

Joseph Krug sündis aastal 1800 Mainzis Saksamaal. Ta oli hästi haritud ja lootustandev kaupmees, kes saabus aastal 1834 Pariisi ja asus tööle Jacquessoni šampanjamajja. Josephist sai kiiresti Jacquessoni mõjukas partner, kuid hinges tundis ta alati millestki puudust. Tema südamesooviks oli jätta endast jälg šampanjamaailma. Nii otsustas ta 42aastaselt, aastal 1848, rajada Krugi šampanjamaja ja panna end proovile.

 

Tema punasest päevikust, mida hoitakse endiselt Krugi mõisas, võib lugeda, et ta uskus, et šampanjat saab toota vaid parimatest veinidest, mida maitstakse partiide kaupa. Viinamarjade kasvukoht oli väga oluline. Kuna ta soovis aga luua stabiilse kvaliteediga šampanjat, siis pidi ta seljatama erinevate aastakäikude veinide maitseerinevused. Nii hakkas ta looma märkimisväärset kogu eri veinidest, mille abil sai igal aastal kokku segada ideaalse šampanja. Tänaseks on selles kollektsioonis lausa 150 veini. Sellega seljatas Krug kõik tavapärased šampanja valmistamismeetodid ja oli esimene tootja maailmas, kes oli võimeline tootma ainult luksuslikke premium-šampanjasid – see on Krugile iseloomulik joon ka tänapäeval.

 

Lausa maniakaalne tähelepanu detailidele iseloomustab Krugi šampanjat. Tema šampanjatootmine tugineb kolmele põhialusele: hoolikalt valitud parimad baasveinid, nende oskuslik segamine ning aeglane valmimine. Viimast võiks tänapäevases kiires maailmas nimetada isegi mittemoekaks. Igal aastal tulevad kokku Krugi veinikeldri ülem, perekonnaliikmed ning maitseeksperdid, et sobitada kokku uue aastakäigu Krugi šampanja. Näiteks Krug Grande Cuvee sisaldab suisa 120 eri aastakäigu veinide segu, mis on omavahel täielikus harmoonias. Ühe pudeli Grande Cuvee valmistamiseks kulub kokku 20 aastat.

 

1970ndatel muutus populaarseks rose. Ka Krugi šampanjamaja viienda põlvkonna omanikud Henri ja Remi Krug katsetasid Krugi meetodil rose loomist. Aastal 1983 see neil ka õnnestus. Nimelt pimetestisid pojad rose šampanjasid oma isa Pauli peal. Juues Krugi rose’d, lausus isa Paul: „Poisid, me oleme hädas. Keegi kopeerib Krugi!“ Kui selgus, et see ongi nende maja proovipartii, sai ka rose loa uhkesse šampanjaperekonda kuuluda.

 

Joseph Krugi pärand elab edasi ka tänapäeval. Praegu juhib šampanjamaja kuuendat põlvkonda esindav Olivier Krug, kes on öelnud: „Pühendunud Krugi armastajatel on minuga võrreldes üks suur eelis – nad mäletavad, millal nad esimest korda Krugi maitsesid. Mina ei mäleta, sest tilgake Krugi pandi mu huultele kohe, kui olin sündinud…“

 

MIKS KRUG?

 

Aeglane luksus
Luksuslik šampanja valmib aeglaselt. Aja võtmine ja pühendumus loovad võimaluse valida müügiks vaid parimad partiid parimatest.

 

Rätsepatöö
Ainult parimad veinid pääsevad Krugi aastakäigu šampanjade muinasjutulise maitse koostisse. Iga aastakäigu veini koostab seltskond asjatundjaid, kuhu kuuluvad ka pereliikmed.

 

Unikaalne ID-kood
Alates aastast 2011 kannavad Krugi pudelid spetsiaalset Krug ID-d. Kuuekohalise numbri esimene number osutab kvartalile ning kaks järgmist aastale, millal pudel on keldritest välja läinud. Lisaks saab Grande Cuvee puhul teada noorima ja vanima veini vanuse segus.

Võta meiega ühendust