Skip to content
Tanqueray

Tanqueray

Tanqueray ei karda olla omanäoline – selles džinnis on parajas koosluses leidlikkust, pärimust ning rasket tööd.

Sorteeri

Hind

Saadavus

Tanqueray

Tanqueray


Tanqueray ei karda olla omanäoline – selles džinnis on parajas koosluses leidlikkust, pärimust ning rasket tööd.

 

Olemuselt hullu teadlase tüüpi Charles Tanqueray sündis aastal 1810 pika ajalooga vaimulike perekonnas. Charlesile meeldis leiutada ja katsetada, näiteks leiutas ta mitmeid loomade ravimeid ja isegi hobusekabja salvi. Ta ei näidanud üles mingit huvi minna õppima ülikooli. Nii ei saanudki temast vaimulikku, vaid hoopis alkoholitootja. Charlesiga liitus ka tema vend Edward, kellega koos mindi Curries’i džinnivabrikusse ametit õppima.

 

20-aastaselt sai Charlesist džinnivabrikant. Aastal 1830 rajas ta džinnivabriku Vine Street Distillery, mis asus Londonis Bloomsburys. Esimeste tegutsemisaastate jooksul katsetati pidevalt ning prooviti palju erinevaid viise parima džinni tootmiseks. Näiteks kohandas Tanqueray džinnile lisatavate kadakamarjade hulka, vastavalt sellele, kust marjad pärinesid. Tanqueray oli võistlushimuline ärimees ning soovis maksku mis maksab luua parema džinni kui tema konkurendil Alexander Gordonil.
Charles Tanquerayd peetakse London dry gin’i loojaks. Sellest sai tema vabriku lipulaev. Varem kasutati džinni tootmiseks Old Tom -meetodit, milles kasutati ohtralt suhkrut, et peita maitsevigu, mis tulid ebapuhast baaspiiritusest. Charles oli üks esimesi, kes kasutas aastal 1832 leiutatud pidevdestillatsioonimeetodit – ning London dry gin oligi sündinud.

 

Neli ürti on Tanqueray’ maitsepaletis: kadakas, lagrits, koriander ning kikkaputk. Lisaks ürtide veatule tasakaalule leiutas Tanqueray ka meetodi, mis nägi ette ürtide destilleerimise väikeses koguses piirituses, enne nende lisamist valmivale džinnile. Tanqueray džinni valmistatakse ka tänapäeval täpselt sama retsepti järgi.


Suured muutused algasid, kui pärast Charles Tanqueray surma aastal 1868 võttis vabriku juhtimise üle tema innovaatorist poeg Charles Waugh Tanqueray. Poja pilk oli suunatud ekspordile. Waugh’ üks märgilisemaid toiminguid oli Tanqueray ning Gordon’si vabrikute ühendamine aastal 1898, millega loodi maailma suurim džinnivabrik. Ühendamise käigus lepiti kokku, et Gordon’s keskendub UK ning Tanqueray USA turule – see on ka põhjus, miks üks või teine bränd on eri maailmajagudes rohkem tuntud.

 

USA kuiva seaduse aeg oli vabrikule raske, kuulujuttude kohaselt toetas Tanqueray rahaliselt kuiva seaduse vastast kodanikuliikumist. Siiski, kui aastal 1933 kuiv seadus tühistati, oli Tanqueray esimene jook, millega Valges Majas sündmust tähistati.


Kui Frank Sinatrat kuulsas Buena Vista klubis 1964 esmakordselt Tanqueray’d joomas nähti, tõusid Tanqueray müüginumbrid USAs aastaga kahekordseks. Tänapäeval toodetakse Tanquerayd Šotimaal Levenis ning ettevõte kuulub Diageo kontserni.

 

MIKS TANQUERAY?


Kinnisilmi äratuntav
Tanqueray kasutab vaid värskena korjatud taimi, mida „küpsetatakse“ kuni 18 kuud, et õlid muutuksid eriti aromaatseks. Tanqueray maitsekooslus on nii eriline, et selle tunneb ära isegi kinnisilmi.

 

Traditsioonid & pöörasus
Tanqueray pakub laia valikut: klassikaline Tanquerey London dry gin, pöörane Tanqueray Flor de Sevilla, eksootiline Tanqueray Rangpur ja Tangueray No 10, kummardus käsitööle.

 

Ideaalne kokteilides
Tanqueray džinnil on teiste džinnidega võrreldes tugevam kadakamarja maitse, mistõttu on see ideaalne kaaslane kokteilides. Proovi Tanquerayga valmistada klassikalist džinn&toonikut, Negronit või Martinit.

 

Kuulus roheline šeiker
Tanquerey oli kuni 1950ndateni ainus džinn, mis oli USAs saadaval rohelises pudelis. Paljud arvavad, et pudeli kuju meenutab veehüdranti, kuid tegelikult on see šeiker.

Võta meiega ühendust