Skip to content
Zonin

Zonin

Zonin on Itaalia üks kuulsamaid veinitootjaid – lisaks suurele valikule veinidele on Zonin ka üle maailma tuntud vahuveinide meister.

Sorteeri

Hind

Saadavus

Zonin

Zonin


Zonin on Itaalia üks kuulsamaid veinitootjaid – lisaks suurele valikule veinidele on Zonin ka üle maailma tuntud vahuveinide meister.

 

Glera viinamarjadest valmistatud Prosecco lugu algas Itaalias 19. sajandil, kui Zonini perekond hakkas riigi ühes parimas istanduspiirkonnas veini tootma. Kuigi Zonini perekond on veinitootmisega seotud olnud aastast 1821, mil pere sai endale viinaaiad viinamarjaistandused, saab tõeliseks Casa Vinicola Zonini alguseks lugeda aastat 1921, kui Domenico Zonin alustas perele kuuluvate maade ja veinimõisate laialdasema arendusega.

 

Casa Vinicola Zonin on tähtsamaid Itaalia veinitootjaid. Zonini veinimaja valmistab veine ning vahuveine nii kuulsa Zonini nime all kui ka üheksas eksklusiivses veinimõisas Itaalias ja USA-s ning Tšiilis (Dos Almas) Zonin on pereettevõte, mis on tegutsenud juba kahe sajandi ja seitsme põlvkonna jooksul. Aja jooksul on Zonini perekond sidunud end järjest enam mõisa ajalooliste maadega ning viinaaedadega, mida võib nimetada arhitektuuri pärliteks.

1899. aastal sündis Domenico Zonin, kes näitas kiiret taipu ning ettevõtlikkust. Ta oli väga huvitatud veinimaailmast ning selle tõttu kaasati teda töödele perekonna viinaaias juba väga varases eas. Kõigest 22aastasena küsis ta isalt enda pärandiosa – sellega algabki Zonini veinitootmise lugu. Aastal 1938 sündis Gianni Zonin, kes asus õppima kolledžisse önoloogiat ning liitus ettevõttega 19aastaselt. Just tema arendas Zonini väikese veinitootmise suureks. Pärast sõda suurenes nõudlus kvaliteetse veini järele ja Zonini toodang vallutas itaallaste südamed. Ülemaailmse populaarsuse saavutas veinitootja 1970. aastal, kui sai endale Ca’Bolani istanduse. Praegu juhivad pereettevõtet väikeses ja koduses Gambellara linnas vennad Francesco, Michele ning Domenico, kes seitsme põlvkonna vältel kulgenud pereäri edasi kannavad.

 

Zonini uusima veinimõisa, Toskaanas asuva ja biodünaamilisi veine tootva Podere San Cristoforo juht ning veinimeister Lorenzo Zonin on ka Zonini brand ambassador. Lorenzo on kirglik Itaalia veinide fänn. Tema tööks ja hobiks on jagada oma teadmisi veini ja toidu sobitamisest. „Vein, tema terroiri lugu ja õige toit – need kolm koos annavad veinile tema õige maitse,“ ütleb Lorenzo.

 

Itaalias on toodetud vahuveine juba peaaegu kakssada aastat. Selle aja jooksul on itaallased saanud vahuveinide tegemise meistriks. Zonin on üks tähtsamaid veinitootjaid maailmas ning nende põhimõtteks on: igal piirkonnal on oma traditsioonid ja oma veinid. Seda põhimõtet järgides on Zoninil ligi 5000 aakrit viinaaedu, mis asuvad Itaalia parimates veinipiirkondades. Igal veinimõisal on oma veiniaiad, kus kasvavatest marjadest valmivad veinid otse mõisas, seega esindab iga pudel oma terroiri.


Suurim Glera viinamarjaistandus Itaalias Zonini perekonnale. Lisaks autentsetele viinamarjadele tagab Prosecco kerge ja kihiseva olemuse ka õige tootmismeetod. Kuna Zoninil on täielik ülevaade kogu tootmisprotsessist – viinamarja kasvatamisest kuni veini valmimiseni –, suudetakse pakkuda värskeimat Proseccot turul.

 

Pudel Zonini Proseccot on lihtne viis tuua Itaalia maitseid mistahes üritusele. See ei ole lihtsalt vahuvein, vaid vein, mis lausa särab. Zonin on üks enimmüüdumaid Proseccosid maailmas.

 

MIKS ZONIN?


Kakssada aastat kogemust
Zonini pere on põlvest põlve edasi andnud parimate mulliga ja mullita veinide tegemise kogemused.

 

Kirglik
Perekond kontrollib veinitootmise protsessi iga aspekti.

 

Täiuslik toiduga
Zonin Prosecco on tänu oma puuviljasele maitsele väga kergesti sobitatav toidu juurde – sobib nii salatite, mereandide, kana, pasta kui magustoidu juurde.

Võta meiega ühendust