Grillveinid toidu kõrvale eksperdi soovitusega
Grillveinid toidu kõrvale eksperdi soovitusega
Pardirind & Mascota Vineyards Unanime Pinot Noir
Krõbe pardirind oma mahlakuses sobib keskmise täidlusega elegantse ja marjase punaveiniga, kus tunda maasikat, vaarikat ja musta kirssi – see on klassikaline paar! Veidi jahedamal temperatuuril serveeritud Mascota Vineyards Unanime Pinot Noir on 14-16 kraadi juures mõnusalt värske ja marjane ning parim täiendus grillitud pardilihale.
Lambaliha & Penfolds Max Shiraz
Lambaliha valmistamisel tuleb alati silmas pidada, et tegu on nii maitselt kui ka tekstuurilt tugevama lihaga ning selle maitsestamisel tasub kasutada rosmariini ja teisi ürte. Lambaliha olemus tahab kõrvale saada jõulist, küpsemat, arendatumat veini. Seetõttu sobib saatjaks marjaselt mahlane ja külluslik Penfolds Max Shiraz, veinis domineerivad küpsed kirsid, taustal elegantselt ürdisust, tunda peeneid pipraid.
Grillitud köögiviljad & Reyneke Organic Sauvignon Blanc- Semillion
Grillimine lisab köögiviljadele teatud karamellisust ja mõnusalt magusa ning krõmpsuva meki, mida sobib saatma Reyneke Organic Sauvignon Blanc- Semillion Lõuna-Aafrikast. Tegemist on orgaaniliselt valmistatud ilusa aromaatse ja lopsaka veiniga, mis on koos vegetoiduga hea paar. Ühtlasi on Reyneke veinid hea valik neile, kelle jaoks on oluline, et ka vein oleks valmistatud vegan-friendly põhimõtete järgi.
Grillvorstid & Eberbach Riesling Trocken
Saksa köögis on grillvorstid aukohal ning ei ole neile paremat saatjat kui alati hea klassikaline riisling. Eberbach Riesling Trocken on mahlane, elav ning rikkalikult puuviljane vein, maitses domineerivad luuviljalised, aprikoosid ja virsikud, värskust lisab elav happesus. Klassikalise stiiliga Rheingau Riesing!
Grillribid & Vina Pomal Reserva
Grillribi on suvine klassika ja loomulikult sobib eriti hästi kõrvale väga väljendusrikas ja heas tasakaalus, jõulise struktuuriga, elegante ning pika, veidi suitsuse järelmaitsega Vina Pomal Reserva Riojast.
Grillitud krevetid & Hampton Water
Grillkrevettide puhul on hea kasutada vürtsikaid aromaatseid maitseaineid, kuid see nõuab omakorda kõrvale aromaatset mahlakalt marjast, värsket ja särtsakat veini, Hamton Water Rose on pehmete maasika- ja tsitruseliste nootidega rose, veini loomise juures andsid suure panuse Ameerika rokilegend Jon Bon Jovi koos oma poja Jesse’ga. Hampton Water esindab elustiili, mis on omane Lõuna-Prantsusmaal elavale inimesele. Viinamarjad pärinevad Languedoc’i parimatest terroiridest, Gérard Bertrand valis selle veini loomiseks parimad maatükid.
Grillitud lõhe & Gassier Le Pas Du Moine
Fantastiline kaaslane Vahemere köögile! Chateau Gassier on Cotes de Provence‘i piirkonna tipptootja, mis järgib orgaaniliselt puhaste veinide valmistamise meetodeid. See kuiv rosé on suurepärane grillitud lõhe ja üldse grillitud kalaroogade kõrval. Loomult värske, marjane ning natuke ürdine.
Kanafilee & Penfolds Koonunga Hill Chardonnay
Penfolds Koonunga Hill Chardonnay on suurepärane kaaslane rohkelt maitsestatud grillitud kanale, vein on stiililt keskmise täidlusega, esiplaanil tunda melonit ja greipi, keskmaitses meeldivalt kreemise tekstuuriga, mida omakorda toetab väga kerge vürtsikas puidune noot, pehme tsitruseliste hape ja pikk järelmaitse.
Grillsteik & Masseria Altemura Primitivo di Manduria Masseria
Altemura Primitivo di Manduria on Lõuna-Itaalia soojast kliimast pärit pehme ja ümar punavein, mille aroom on intensiivne, tunda moosiselt küpseid punaseid ja musti marju. Maitselt rikkalik, siidine ja pehme, veini omadused tulenevad viinamarjasordist ja territoriaalsest eripärast . Sobib suurepäraselt grillsteigi kõrvale!