Skip to content

Prike joogieksperdid

Vahel on vaja veidi inspiratsiooni, et leida täiuslik jook, mis sobiks just konkreetseks puhuks.
Meie eksperdid on koostanud nimekirja oma lemmikutest, et Sulle sel otsingul suund kätte anda.


Prike veiniekspert Hannes Aedla

Hannese lai silmaring ja põhjalikud teadmised antud valdkonnas tuginevad paljuski 18 aasta pikkusele tööstaažile alkohoolsete jookide turundamisega tegelevate ettevõtete HORECA sektoris. Aastal 2004 alustas ta tööd Prikes, kus esimene külastus Prantsusmaa Barton & Guestieri veinimõisa Chateau Magnoli ja seal kogetud joogi- ning toidukunst insipreerisid täiendama oma teadmisi põhjalikumalt ka veinikultuurist. Hannes on läbinud 2011-2012 aastal juunior-sommeljee koolituse ning seejärel aastatel 2012-2013 sommeljee kursuse.

Prikes töötatud aastate jooksul on Hannes külastanud erinevaid veinimaid, aga ka šampanja-, konjaki-, viski- ja õlletootjaid. Olles tutvunud koha peal paljude tuntud kaubamärkide tööprotsessiga neile ainuomases atmosfääris, mõistab ta hästi erinevate veinide ning ka teiste jookide olemust. Koolitajana annab ta neid põnevaid ja inspireerivaid teadmisi omakorda meelsasti edasi kõikidele huvilistele, pakkudes ka praktilisi nõuandeid, kuidas iga joogi hing ja maitsenüansid kõige paremini esile tuua ning millise roa kõrvale serveerida.

219.10 

156.50 

43.20 


Prike veiniekspert Ketri Leis

Ketri 15-aastase restoranitöö kogemuse sisse mahub poole jagu sommeljee tööd. Erilist tähelepanu sel teekonnal on saanud „tundmatud“ või vähemtuntud veinipiirkonnad ja viinamarjasordid ning lisaainete vaba veinivalmistamine.

Ketri on sertifitseeritud sommeljee ning rahvusvahelise ASI Diploma programmi hõbemedalist. Lisaks jagab ta tarkust ka alustavatele veinitundjatele Eesti Sommeljeede Erakoolis õppejõuna.

Ketri on ca 5 aastat olnud võistleva sommeljee rollis, mille jooksul on saavutatud Eesti Parima Sommeljee tiitel neljal järjestikkusel aastal ning mitmel korral koht esikolmikus Baltikumi Parima Sommeljee võistlustel. Euroopa ja Aafrika Parima Sommeljee võistlustest on Ketril ette näidata koht esikümnes, mis senini on Eesti jaoks olnud parim tulemus.

40.70 

23.80 


Prike Veiniekspert Sander Kink

Sander on tippveinidega töötanud juba üle 10 aasta.

Olles varasemalt mitme Eesti tipprestorani, sh täna Michelin* tärniga ning varem kolmel järjestikusel aastal Nordic White Guide poolt Baltikumi parimaks restoraniks tunnistatud Noa Chef’s Hall’i peasommeljee, võib julgelt väita, et Sander tunneb end just tippveinide seltsis koduselt.

Vahuveinid ja šampanjad kastiga

Sandri lemmikud vahuveinid

181.50 


Prike Veiniekspert Kristel Niit

Kristel on töötanud, nina veiniklaasis, julgelt pool aega oma elust. Sommeljee-ametiga alustas ta Eesti tipprestoranis, mis püsis väärikalt Eesti paremikus aastaid, koostades joogikaarti, koolitades meeskonda ning aidates valikuid teha parimate pärlite seast veinisortimendist.

Pärast väikest pausi jätkas Kristel korraldades erinevaid suuri ning väikeseid degustatsioone Saaremaal ning toetas ka kohaliku Mullifestivali loomet ning läbiviimist.

Suurimad edasiviivad jõud sommeljee-töö juures on tema jaoks uudishimu, avatud meel ning valmidus alati proovida kõike, mis on uudne.

Vahuveinid ja šampanjad kastiga

Kristeli soovitus: Bring on the bubbly

46.40 


Diageo Brand Ambassador Risto Säinas

Risto on Eesti Diageo Reserve Brand Ambassador aastast 2019 ja World Class Baltics 2019 võitja.

Mis võiks olla parem kui auhinnatud kokteilimeister Sinu üritusel! Olgu selleks sünnipäev, pulm või mõni muu tähtis sündmus – võta ühendust ja küsi lisa! Lisaks võimalik küsida pakkumist ka kokteilitöötubadele ja kokteilimenüü koostamisele.


Moët Hennessy Brand Ambassador Kris Kuusmaa

Kris on 12 aastat töötanud baarmenina erinevates tunnustatud restoranides ja baarides. Aasta vältel on ta teadmisi ning kogemusi ammutanud ka Hispaanias. Ta on teinud koostööd erinevate Eesti tippkokkadega ja ürituskorraldajatega, kestva sooviga pakkuda külalistele meeldejäävaid emotsioone.

Täna on Kris oma tegemistega jõudnud Prike Moët Hennessy Brand Ambassadori kohale, et jagada enda parimaid teadmisi ja kogemusi ka teiega.

Krisi lemmik kokteil:

Otseselt lemmik-kokteili mul küll pole, sest häid kokteile on ju palju, aga hästi valmistatud Margaritast ei saa ma kunagi ära öelda. Margarita retsepte leidub kokteilimaailmas loendamatult, kuna iga baar, restoran ja kohvik tahab seda omanäoliselt täiendada, ent minu meelest on parim viis Margarita valmistamiseks järgnev:

6 cl Volcan de mi Tierra Tequila Blanco tekiilat
3 cl laimimahla
2 cl agaavisiirupit
2 tilka Angostura Orange bitterit

Sega kõik koostisosad, šeigi korralikult, kurna jää peale ning naudi!

Mis võiks olla parem kui kokteilimeister Sinu üritusel! Olgu selleks sünnipäev, pulm või mõni muu tähtis sündmus – võta ühendust ja küsi lisa! Lisaks võimalik küsida pakkumist ka kokteilitöötubadele ja kokteilimenüü koostamisele.


Kokteilide töötuba

Mis on sinu lemmik joogikategooria? Tahad õppida uusi nippe? On-site või virtuaalse töötoa käigus õpetab kogenud baarmen sind ja su kaaslasi looma ise unikaalseid maitseelamusi, selgitades joogimaailma tuumik-kombinatsoone.

Võtke meiega ühendust ja küsige lisainfot.


Kokteilimenüü

Loome sulle unikaalse kokteilimenüü ja toimetame selle koos kõige vajalikuga koju kätte.

Võtke meiega ühendust ja küsige lisainfot.