Skip to content

Punase veini antiikaega ulatuv ajalugu ning laialdane piirkondlik levik on loonud võimaluse väga mitmekesise veinisortimendi tekkeks. Ajaloolistest Toscana ja Bordeaux viinamägedest kuni Uue Maailma istandusteni Napa Valleys või Austraalias - igal piirkonnal on unikaalsed kasvutingimused ning valmistusmeetodid, mis võimaldavad veinisõpradel nautida äärmiselt mitmekülgset valikut.  

Punased veinid kõditavad suulage elava maitsespektriga. Levinud maitsenoodid hõlmavad tumedaid puuvilju, nagu murakas, ploom ja kirss, ning vürtsi ja tamme nüansse. Konkreetne maitseprofiil sõltub viinamarjasordist ja laagerdusmeetodist – Cabernet Sauvignon on tuntud oma julgete tanniinide ja mustsõstra nootide poolest, samas kui Pinot Noir on kergem, õrnade maasika- ja maalähedaste aroomidega. Olulist rolli mängib ka laagerdumisprotsess – tammevaadid annavad veinile vanilje, röstsaia ja suitsu noote.

Sedavõrd mitmekülgne punane vein on ideaalseks kaaslaseks ja koostisosaks erinevates roogades. Enamasti seostatakse punast veini just rammusamate lihatoitude ja hautistega, kuid tulenevalt iga konkreetse veini maitsenüanssidest leiab teisigi imetabaseid ja vahel üllatavaid kooslusi. Nii näiteks sobib maalähedaste nootidega Pinot Noir erinevate seeneroogadega, alustades puravikest ja lõpetades imeliste trühvlitega. Cabernet Sauvignon passib hästi laagerdunud juustuga, Merlot tuunikala ning lõhega.

Prike veinieksperdid on abiks, et leida igale eelistusele ja sündmusele sobiv punane vein - olgu soov avastada midagi uut, mis maitsemeeli elavdaks või leida ideaalne kooslus lemmikroa kõrvale. 

Loe edasi

Punane vein

Populaarsed punased veinid

2.90 9.60 

Lõuna-Aafrika

13.90 

Võta meiega ühendust