Skip to content

Roosa vein

Kuigi paljudele on roosa veini näol tegemist pigem uue aja trendijoogiga, viib selle ajalugu tegelikult tuhandete aastate taha. Juba Vana-Egiptuses ja Kreekas valmistati punastest viinamarjadest roosat veini, eemaldades viinamarja kestad mahlast enne käärimist. See meetod tagas veini kergema värvuse ja maitse, kuna kestadest ei jõudnud eralduda tanniine.    Roosa veini maitseprofiil on varieeruv, olenedes viinamarjasordist ja tootmistehnoloogiast. Iseloomulikumad maitsed on punased puuviljad nagu maasikas ja vaarikas, tsitruselised puuviljad nagu greip ja sidrun ning lillelised aroomid. Selle vahvalt punetava joogi värvus varieerub õrnast lõheroosast kuni sügava vaarikaroosani.    Roosa vein üllatab oma mitmekülgsusega, olles suurepärane kaaslane  nii kergetele suvetoitudele, nagu salatid, kana ja kala, kuid sobides hästi ka Aasia köögi ja vürtsikate toitudega. Täidlasem Zinfandel Rosé täiendab ideaalselt grillitud kana ning koorest pastat ning kergem Grenache Rosé salateid, mereande ja kitsejuustu.   Ükskõik, kas olete juba avastanud roosa veini võlud või on tegemist seni avastamata pärliga - Prikeshop veinieksperdid annavad kvaliteedigarantii absoluutselt igale meie sortimendis olevale roséle. 
Loe edasi

Populaarsed roosad veinid

Saksamaa

ROSE WINE

Hampton Water

Prantsusmaa

25.21 

Võta meiega ühendust